Στο πλαίσιο της διεξαγής του 4ου Αγώνα Λιµένων Μεγάρων – Νέας Περάµου, που θα πραγµατοποιηθεί την Κυριακή 05 ΜΑΪΟΥ 2019 & ώρα: 10:00 π.µ. και όπου θα λάβουν χώρα διαδροµές των 9,0 χλµ (Λιµάνι Πάχης Μεγάρων – Λιμάνι Νέας Περάμου) & των 18,0 χλµ (Λιµάνι Νέας Περάμου – Λιµάνι Πάχης Μεγάρων – Λιμάνι Νέας Περάμου), γίνεται γνωστό προς τους συνδημότες μας ότι με την υπ’ αριθμ. 26/2019 ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγαρέων, απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων από την συμβολή του δρόμου Περάματος Μεγάρων με τον δρόμο Βουρκαρίου-Λάκκας έως και το πάρκινγκ της Πάχης Μεγάρων, την Κυριακή 5 Μαϊου 2019 κατά τις ώρες διεξαγωγής της διοργάνωσης (09:30 – 12:15) π.μ. , µε γνώμονα την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη διαδρομή για τους δρομείς που θα συμμετάσχουν.

Αρμόδιο για την τήρηση των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ορίζεται το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων – στην εδαφική αρμοδιότητα του οποίου θα διεξαχθεί ο αγώνας – και το οποίο έχει ενημερωθεί σχετικά.

Επίσης θα κλείσει η ΠΕΟΑΚ από το 36χλμ. έως το 38χλμ. στο ένα ρεύμα από Μέγαρα προς Αθήνα από (09.30 – 12.30) π.μ., με απόφαση της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, όπου από τις υποδείξεις – σήματα των Τροχονόμων και έπειτα, οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Να σημειωθεί ότι και οι δυο διαδρομές θα διέρχονται από τον αναγνωρισμένο και προστατευόμενο υγροβιότοπο του Βουρκαρίου Μεγάρων.