Tα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Μεγάρων και Νέας Περάμου σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγάρεων και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Αττικής, υπό την τεχνική υποστήριξη του Αθλητικού Όμιλου (Α.Ο.) «Ο ΚΟΜΑΙΟΣ» προκηρύσσουν τον «2ο Αγώνα Δρόμου Λιμένων Μεγάρων – Νέας Περάμου» που περιλαμβάνει διαδρομές των 9,0 & 18,0 χλμ.

ΕΓΓΡΑΦΗ

Αφετηρία – Τερματισμός

 • Αφετηρία 9,0 χλμ: Δημοτικό Πάρκινγκ Λιμανιού Πάχης Μεγάρων
 • Αφετηρία 18,0 χλμ: Eίσοδος Λιμανιού Νέας Περάμου (Μαρίνα)
 • Κοινός Τερματισμός 9,0 & 18,0 χλμ: Λιμάνι Νέας Περάμου (Μαρίνα)

 

*Εκτός του παραλιακού τμήματος, και οι δυο διαδρομές θα διέρχονται από τον αναγνωρισμένο και προστατευόμενο υγροβιότοπο του Βουρκαρίου Μεγάρων.

 

Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής

 Κυριακή 07 Μαΐου 2017, ώρα: 10:00 π.μ.

 1. Η εκκίνηση των δυο διαδρομών θα γίνει ταυτόχρονα. Ώρα: 10:00 π.μ.
 2. Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

 

Σκοπός Διοργάνωσης

 Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι να αποτελέσει μια γιορτή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης παρακινώντας μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την χαρά του αθλητισμού με μοναδικό κίνητρο την συμμετοχή και την προσφορά καθώς ταυτόχρονα θα πρόκειται για μια προσπάθεια, ώστε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας σε ειδικά διαμορφωμένους  χώρους με περίπτερα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που θα υπάρχουν στους χώρους  έναρξης και  τερματισμού του αγώνα.

Ταυτόχρονα βασική μας επιδίωξη αποτελεί η ανάδειξη, μέσα από τον αθλητισμό, της πλούσιας φυσικής ομορφιάς και ιστορικότητας του τόπου μας.

 

Οργανωτικές – Τεχνικές πληροφορίες

 1. Οι διαδρομές είναι απόστασης 18.200μ. & 9.100μ. αντίστοιχα.
 2. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, που προβλέπουν σταθμούς αναψυκτικών, νερού και ιατρική μέριμνα.
 3. Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
 4. Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με RFID chip (Dag Timing System).
 5. Διάρκεια αγώνα για την αναγνώριση του χρόνου 2 ώρες και 30 λεπτά.
 6. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα μεριμνήσουν το τμήμα Τροχαίας Μεγάρων & το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας δια του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Μεγάρων.
 7. Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν περισσότεροι από 50 εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.
 8. Ολόκληρη η διαδρομή θα έχει σήμανση ανά χιλιόμετρο επάνω στο οδόστρωμα.

 

Παραλαβή Αριθμών

Η γραμματεία στην εκκίνηση των 9,0 χλμ. θα βρίσκεται στην είσοδο του Λιμανιού της Πάχης Μεγάρων (έμπροσθεν από το κανόνι του Π.Ν.), ενώ η γραμματεία στην εκκίνηση των 18,0 χλμ. στο Λιμάνι της Νέας Περάμου (χώρος εκκίνησης/τερματισμού), και θα είναι ανοιχτές για το μοίρασμα των αριθμών την Κυριακή 07/5 από τις 07.45 π.μ. έως τις 09.15 π.μ.

 

Σταθμοί Ανεφοδιασμού

Θα υπάρχουν τέσσερις (4) σταθμοί ελέγχου/ανεφοδιασμού ανά 3χλμ από και προς τις δυο κατευθύνσεις, ως εξής:

3 χλμ, 6 χλμ, 9 χλμ και σε εκκίνηση/τερματισμό.

Μπανάνες θα δοθούν στον τερματισμό – (1) σε κάθε αθλητή.

 

Μεταφορά δρομέων

Πούλμαν για την δωρεάν μεταφορά των αθλητών θα ξεκινήσουν την Κυριακή 07/5/2017 στις 08:30 από τo Λιμάνι της Νέας Περάμου προς το Λιμάνι της Πάχης Μεγάρων με επιστροφή μετά τις 12:30 (πέρας απονομών) από το Λιμάνι της Νέας Περάμου στο Λιμάνι της Πάχης Μεγάρων.

 

Ρούχα Αθλητών

Θα υπάρχει μέριμνα προς φύλαξη και τοποθέτηση σε ειδικό χώρο και στις δυο εκκινήσεις, και θα παραληφθούν μετά τον τερματισμό του αγώνα στο Λιμάνι της Νέας Περάμου.

 

Ιατρικός έλεγχος

Κάθε δρομέας οφείλει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις πριν από τον αγώνα αναλαμβάνοντας ο ίδιος την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι πιθανόν συμβεί σε οποιονδήποτε από τους συμμετέχοντες αθλητές, κατά τη διάρκεια των αγώνων, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου από μέρους τους.

 

Κατηγορίες

«2ος Αγώνας Δρόμου Λιμένων Μεγάρων – Νέας Περάμου»
·         Ανδρών ·         Γυναικών

 

Έπαθλα & Δώρα Αγώνων

Κατηγορία Ανδρών

Γενική Κατάταξη 9,0 χλμ

Κατηγορία Γυναικών

Γενική Κατάταξη 9,0 χλμ

Κατηγορία                 Ανδρών

Γενική Κατάταξη 18,0 χλμ

Κατηγορία Γυναικών Γενική Κατάταξη 18,0 χλμ Τρείς πρώτοι τερματίσαντες

Δημότες Μεγαρέων (Μέγαρα-Ν.Πέραμος) στους αγώνες 9,0 & 18,0 χλμ

ανεξαρτήτως σειράς, κατάταξης και κατηγορίας

1ος δρομέας

Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα

1η δρομέας

Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα

1ος δρομέας  Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα 1η δρομέας

Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα

1ος / 1η δρομέας  Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα
2ος δρομέας

Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα

2η δρομέας

Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα

2ος δρομέας

Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα

2η δρομέας

Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα

2ος / 2η δρομέας

Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα

3ος δρομέας

Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα

3η δρομέας

Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα

3ος δρομέας

Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα

3η δρομέας

Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα

3ος / 3η δρομέας

Κύπελλο, Μετάλλιο, Δίπλωμα

 

 • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό t-shirt (μπλουζάκι), μετάλλιο και δίπλωμα στον τερματισμό και των δυο διαδρομών 9,0 & 18χλμ. Ταυτόχρονα, η Οργανωτική Επιτροπή παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες κατάφερε να εξασφαλίσει και να εμπλουτίσει την «σακούλα του αγώνα» των δρομέων με διάφορα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας (Λάδι – Κρασί – Φυστίκια).

 

Όριο Συμμετοχών

Ο αριθμός των συμμετοχών δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 800.

Ως ανώτατο όριο στην διαδρομή των 9,0 χλμ. ορίζονται οι 400 συμμετοχές.

Ως ανώτατο όριο στην διαδρομή των 18,0 χλμ. ορίζονται οι 400 συμμετοχές.

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να κλείσουν την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχών σε περίπτωση που συμπληρωθεί το ανώτατο όριο των συμμετοχών.

 

Κόστος Συμμετοχής & Τρόπος Πληρωμής

Κάθε συμμετέχων που θα λάβει μέρος στις διαδρομές των 9,0χλμ & 18,0χλμ θα καταβάλλει το συμβολικό αντίτιμο των πέντε (5) ευρώ. Θεωρήσαμε σκόπιμη την επιβολή του συμβολικού αυτού αντιτίμου αφενός για να διασφαλίσουμε την συμμετοχή όσων δηλώσουν ότι θα λάβουν μέρος στον αγώνα και αφετέρου για να επιτευχθεί καλύτερος προγραμματισμός στις παροχές μας προς τους δρομείς (έπαθλα + δώρα).

 

Το ποσόν θα κατατίθεται στον λογαριασμό:

 • Τράπεζα: EUROBANK
 • Αριθμ.Λογαριασμού: 00260285590200679124
 • IBAN: GR 5902602850000590200679124
 • Δικαιούχος: Αθλητικός Όμιλος (Α.Ο.) “Ο ΚΟΜΑΙΟΣ”

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας, η κατάθεση των χρημάτων πρέπει να γίνεται το συντομότερο δυνατό μετά την υποβολή της δήλωσης και με την αναγραφή του ονοματεπώνυμού σας.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ: Για όσους καταβάλλουν το ποσόν μέσω ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΕΜΒΑΣΜΑΤΟΣ ΜΕ E-BANKING ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ από εκείνη που είναι ο λογαριασμός μας (EUROBANK), το κόστος του εισερχόμενου εμβάσματος για να καταχωρηθεί στον λογαριασμό μας επιβαρύνει με το ποσό των 3ευρώ. Συνεπώς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ δεν μπορούν να καταθέσουν το ποσό των 5ευρώ (αντίτιμο αγώνα) σε κατάστημα της EUROBANK αλλά ούτε μέσω e-banking από EUROBANK σε EUROBANK, θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσόν των 8 Ευρώ (5 ευρώ αντίτιμο + 3 Ευρώ κόστος εισερχόμενου εμβάσματος που χρεώνεται στον λογαριασμό μας).

 

Δηλώσεις συμμετοχής – Εγγραφές

Σχετικός σύνδεσμος (Link) παραπομπής για δηλώσεις συμμετοχής θα υπάρχει στις ιστοσελίδες www.agonaslimenwn.gr, www.megara.gr , www.irodoros.gr και dkneasperamou.blogspot.gr καθώς επίσης και στην σελίδα του αγώνα στο facebook: www.facebook.com/agonaslimenwn).

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής – εγγραφές στον 2ο Αγώνα Δρόμου Λιμένων Μεγάρων – Νέας Περάμου θα γίνονται ηλεκτρονικά σε αυτή τη φόρμα. 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ

 

Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Ιερόθεος Κυριακίδης, κ. Δημήτριος Βόρδος & κ. Ηλίας Μουσταΐρας στα τηλέφωνα επικοινωνίας 22960 32719, 6932356312 και 6986931060 αντίστοιχα.

 

Email: agonaslimenwn@gmail.comdkmegareon@gmail.comdkneasperamou@gmail.com

 

Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τους αγώνες λήγει την Τετάρτη 3 ΜΑΪΟΥ 2017 (και θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό των αγώνων).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 07/5 στις αφετηρίες των αγώνων στα Λιμάνια της Πάχης και της Νέας Περάμου, ΔΕΝ θα γίνονται δεκτές εγγραφές συμμετοχής.

 

Γενικές Πληροφορίες

Στα δυο όμορφα και γραφικά λιμάνια της Νέας Περάμου και της Πάχης Μεγάρων μπορείτε να βρείτε πλήθος καταστημάτων όπως καφετέριες, εστιατόρια, ψαροταβέρνες,  τα οποία φημίζονται και ξεχωρίζουν για την εξαιρετική ποιότητα σε συνδυασμό με τις χαμηλές και προσιτές τους τιμές.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

του «2ου Αγώνα Δρόμου Λιμένων Μεγάρων – Νέας Περάμου»